darrers Articles al diari ara

 
Envoltats de ginys (23-7-2017)

Xavier Vidal / Gina Tost

Mòbils, tauletes, iPods, ordinadors portàtils, mesuradors de consum elèctric en els endolls, polseres de constants durant l’exercici físic, GPSs, wearables, sensors de temperatura per a l’habitació, rellotges intel·ligents... Quants ginys poden arribar a envoltar-nos en la vida digital moderna? Quin impacte tenen en la nostra vida, tant en la part psicològica com en la fisiològica o la social? ¿És possible controlar els efectes nocius d’una família digital tan prolífica i aprofitar els incomptables avantatges d’un ecosistema electrònic tan atapeït? 

 
La moral dels robots

Xavier Vidal / Gina Tost

D’aquí tres anys hi haurà deu milions de cotxes sense conductor circulant per les carreteres, al mercat ja hi ha robots dedicats a cuidar persones i els empresaris es preparen per introduir-los en massa en substitució del treballadors humans. No són escenaris de ciència-ficció, ja està passant. Fins a quin punt s’ha de regular legalment amb quina ètica es programen els robots? Tindran drets?

 
Si cau Internet...

Xavier Vidal / Gina Tost

Una de les excentricitats de Donald Trump en la seva cursa cap a la Casa Blanca ha sigut la proposta de deixar zones del planeta sense internet. Més enllà de si és factible, la pregunta és si estem preparats per assumir un món desconnectat.